2019. június 30., vasárnap, 21 óra

Holnap hajnalig, Tini-dal, Yo-yo, Eszterlánc, Monte Carlo, Sandokan, Santa Maria, Don Quijote, 220 felett – csak néhány azokból a fülbemászó slágerekből, amelyek eszünkbe jutnak arról, hogy Neoton Família. Ezek a slágerek – és sok más is – felcsendülnek a 7. Szent László Napokon a nagyváradi várban, június 30-án, vasárnap este, a térség egyik legnagyobb kulturális fesztiválját záró koncerten.

A Neoton Família története évtizedekre nyúlik vissza. Az alapítók, Pásztor László és Galácz Lajos, a hatvanas évek közepén hozták össze a zenekart. Az igazi siker 1979-ben, a Napraforgó című lemezzel adatott meg a zenekarnak.
Attól kezdve a vokális popzenét játszó csapat sikert sikerre halmozott. Japánban tíz évig voltak jelen, számos aranylemezt tudhattak ott magukénak. Spanyolországban a Santa Maria, a Don Quijote a slágerlisták sztárja volt.
1983-ban Tokióban, a Yamaha Fesztiválon Nagydíjat kaptak Time goes by című dalukért. Az 1988-as Olimpiai Játékok egyik kedvelt dalát is Mándoki László és Csepregi Éva énekelte.

A zenekar tagjai:
Csepregi Éva – ének
Végvári Ádám – gitár
Baracs János – basszusgitár
Heatlie Dávid – dob
Lukács Andrea – billentyűs hangszerek
Lukács László – gitár