Koncertkavalkád várja a dallamok szerelmeseit és a jó bulira vágyó közönséget a 7. Szent László Napokat csúcsra járató hétvégén, június 28–30. között, vagyis péntektől vasárnapig. Lesz komolyzene, könnyűzene, régizene, dzsessz, swing, népdal, nóta, és a gyerekeket is ismert előadók koncertjei várják.

Lássuk a zenei csemegéket:

június 28., péntek

 

17.00 Vallásos darabok bűvöletében – Viktor József operaénekessel

Helyszín: nagyváradi vár, L épület
Meghívottak: Giordano Filomena (hegedű), Ferencz Mercedes Klára (zongora, orgona).
Műsoron: Alessandro Stradella, George Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Giovanni Battista Martini, Franz Schubert, Giuseppe Verdi, César Franck, Michał Lorenc

20.00 Csillagocska

Helyszín: nagyváradi vár, nyári színház
A Szent László Napokon a Csillagocska Néptáncegyüttes Erdély, a Partium, valamint a Dunántúl fergeteges és sokszínű táncaival lép közönség elé. A műsorban Somogy, a Mezőség, Sóvidék, illetve Felcsík autentikus táncvilága elevenedik meg. A Csillagocska kisebb és nagyobb zenészei a Soroglya népi zenekarral együtt fogják biztosítani az élő zenét, a közel egy órás bemutató után pedig közös táncra hívják a közönséget, együtt próbálva a felcsíki hejsza, a zsidós és a gólyás táncok hangulatos lépéseit, így készülve a Csík zenekar már megszokott, fergeteges koncertjére.

21.00 A Csík zenekar koncertje

Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad
Visszatérő a Szent László Napok színpadán a Csík zenekar, és ezúttal sem érkeznek vendégek nélkül: a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag együttesekből jól ismert Lovasi Andrást és az LGT legendás gitárosát, Karácsony Jánost is elhozzák Nagyváradra.

23.00 The BlackBirds koncert

Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar
A magyar Beatlesként emlegetett emlékzenekar elképzelése – a 2004-es alakuláskor és azóta is – az, hogy felidézze a legendás Beatles-koncertek hangulatát.

június 29., szombat

 

11.00 Hollóének Hungarica koncert

Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

13.00 Jó ebédhez szól a nóta – Bihari Cigányzenekar (Debrecen)

Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar
Felcsendül csárdáscsokor, Brahms magyar táncai, a Radetzky-induló vagy Strauss Tere-fere polkája is.
Zenekar
Prímás: Mátyás Tibor
Brácsás: Dániel Róbert
Klarinétos: Ungri Ferenc
Cimbalmos: Dániel Béla
Nagybőgős: Mohácsi Elemér
Énekesek: Rácz Anita és Csuti Csaba.
Mindkét énekes a Magyar Rádió és Televízió énekese.

16.00 Kájoni Consort régizene koncert (Kájoni János születésének 390. évfordulója tiszteletére készülünk zenével, tudományos ismertetővel)

Helyszín: Vártemplom
Az együttes a reneszánsz és a kora barokk énekes és hangszeres zenéjének terjesztését vállalta fel. Az európai reneszánsz zene gyöngyszemei mellett szívesen tűzik műsorukra erdélyi zeneszerzők műveit is, kiváltképpen a Kájoni János által lejegyzett darabokat.

17.30 Felsír a tárogató – Szent Lászlótól Rákócziig és tovább – Szemelvények a magyar zeneirodalomból

Közreműködik a Gregus Tárogató Kvartett és a Váradi Dalnokok
Helyszín: nagyváradi vár, nyári színház

19.00 Neonhal- koncert

Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar
A hatvanas évek rockjának stílusjegyeiből, bluesból és popból egyaránt merítő Neonhal-dalok a hitre jutásról, a hétköznapokban megélt hitről, az ember és Isten viszonyáról szólnak. Jelmondatuk: „Ússz az árral szemben!”

19.30 Péterfy Bori & Love Band koncert

Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad
Egyedi hangzásvilágának, energikus dalainak és koncertjeinek, dallamos slágereinek köszönhető a Péterfy Bori & Love Band sikere. A 2007 májusában megalakult együttes első, cím nélküli albuma ugyanazon év októberében jelent meg, és egy éven belül arany-, majd 2010-ben platinalemez lett.
Az első album dalai máig a legnépszerűbbek: a Hajolj bele a hajamba és a Vámpír című számok videoklipjei milliós nézettségnek örvendenek a YouTube-on. Az együttes rövid időn belül betört a magyarországi zenei életbe, olyan újabb slágerekkel ajándékozva meg a rajongókat, mint a Délelőttök a kádba, az Ópium, a Téged nem, a Bűvös vadász, a Szédülés vagy a Szép halott – és a felsorolás korántsem teljes.

21.30 Ocho Macho koncert

Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad
A reggae, a ska, a punk és a latin zene találkozik egymással az Ocho Macho zenekar világában. A 2003 óta aktívan zenélő együttes olyan dalokkal ajándékozta meg rajongóit az évek során, mint a Jó nekem, az El mundo fantastico, a Pancho, a Képzeld el másképp (feat. Kowalsky) vagy a Maskaray, és szinte minden zenei elismerést besöpörtek, amit csak lehet.
Számos hazai és külföldi fesztiválon vettek részt, negyedik, 2017 végén Dönts! címmel megjelent albumuk pedig rövid időn belül arany-, majd platinalemez lett. A legnagyobb elismerést azonban mégiscsak az a hatalmas szeretet jelenti a számukra, amit hűséges közönségüktől kapnak.

június 30., vasárnap

 

12.00 Népzenei barangolás a Kárpát-medencében – Heit Lóri és zenekara tolmácsolásával

Helyszín:nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

17.00 Alma Együttes – gyerekkoncert

Helyszín: nagyváradi vár, nyári színház
Az Alma Együttes kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. (Ezért mondják, hogy a gyerekek választották őket.)
Legsikeresebb daluk, a Ma van a szülinapom, a leggyakrabban megosztott magyar tartalom a Facebookon. Számos sikeres rajzfilmzenét írtak, köztük a Bogyó és Babóca sorozatnak, főcímdalt készítettek a Khumba című 3D-s animációs rajzfilmhez, sőt, nagy sikerrel fut a Pesti Magyar Színházban zenés gyerekdarabjuk, az Almaszósz.

18.00 „Szép a páva, mert aranyos a tolla…”

Válogatás a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorra készült produkcióiból
Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

18.15 Debrecen Dixieland Jazz Band

Helyszín: nagyváradi vár, nyári színház
A dixieland-örökzöldek és saját szerzemények mellett klezmer, hot jazz és gospel számokat is játszik a zenekar, amely 2018-ban elnyerte a Megéve-i jazzverseny közönségdíját.

20.00 Vintage Dolls-koncert

Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad
Az énekes trió és kísérőzenekara az 1930-as, 40-es évek híres amerikai többszólamú dalait dolgozza fel. A csapatot olyan ragyogó, nemzetközileg is díjazott énekesnők alkotják, mint Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes.
Műsoruk hűen idézi meg a múlt század közepének zenei világát, a korra jellemző megjelenésbeli elemekkel ötvözve.

21.00 Neoton Família sztárjai koncert

Helyszín:nagyváradi vár, nagyszínpad
Holnap hajnalig, Tini-dal, Yo-yo, Eszterlánc, Monte Carlo, Sandokan, Santa Maria, Don Quijote, 220 felett – csak néhány azokból a fülbemászó slágerekből, amelyek eszünkbe jutnak arról, hogy Neoton Família. Ezek a slágerek – és sok más is – felcsendülnek a térség egyik legnagyobb kulturális fesztiválját záró koncerten.