Június 28., péntek, 17 óra

Meghívottak: Giordano Filomena (hegedű), Ferencz Mercedes Klára (zongora, orgona).
Viktor József operaénekes, kontratenor Nagyváradon született, a Nagyváradi Művészeti Egyetem Zene tanszékén szerzett diplomát klasszikus canto szakon, majd vokál és hangszeres kamarazene szakon mesterizett. Számos mesterkurzuson vett részt, meghívott szólistaként lépett fel koncerteken, fesztiválokon és előadói esteken mind az országban, mind pedig külföldön. Jelenleg a nagyváradi színház Iosif Vulcan társulatának két darabjában is közreműködik, valamint a Kolozsvári Román Opera meghívott szólistája.
Giordano Filomena hegedűművész Nagyváradon született, és itt is diplomázott a Művészeti Egyetemen, hegedű szakon. Jelenleg a kamarazenei mesteri első évén szakosodik. Tanulmányi évei alatt számos országos és nemzetközi versenyen vett részt Románia több városában, illetve klasszikus zenei koncerteken és fesztiválokon Nagyváradon. A középiskolától kezdve együttműködött a Varadinum Vonósnégyessel és a Szigligeti Színház társulatával. Jelenleg a Nagyváradi Művészeti Egyetem tanára a hegedű tanszéken.
Ferencz Mercedes Klára zongoraművész Nagyváradon született. Tanulmányait ugyanitt kezdte a Művészeti Líceumban, majd a kolozsvári Sigismund Toduţă Zenelíceumban érettségizett. A szintén kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia hallgatójaként számos koncerten, versenyen és mesterképzésen vett részt, ahol zongoraművészi oklevelét is szerezte. 2003-ban, visszatérve szülővárosába, állást kapott első zeneiskolájában mint zongora- és kísérő tanár. Munkájának sikerét ügyes diákok szép koncertjei és versenyei jelzik, ezenkívül számos kultúrintézménnyel és magán előadóművésszel is együttműködik.

A műsor programja:
1. Alessandro Stradella (1639–1682): Pietà, Signore!
2. George Friedrich Händel (1685–1759): a „Hallgass meg engem irgalmas Isten!” című ária a Rinaldo operából
3. Johann Sebastian Bach (1685–1750): Violin Partita No. 2 in D minor, BWV 1004, Allemande & Courante
4. Giovanni Battista Martini (1706–1784): Plaisir D’Amour
5. Franz Schubert (1797–1828): Ave Maria a Kiválasztott dalok (Ausgewählte lieder) című dalciklusból
6. Giuseppe Verdi (1813–1901): a „La Vergine degli Angeli” című ária A végzet hatalma (La forza del destino) operából
7. César Franck (1822–1890): Panis Angelicus
8. Michał Lorenc (1955): Ave Maria a Filmjeim (Moje filmy) című albumról