Mint bizonyára sokan tudják, nem múlt el Szent László Napok bor- és pálinkakóstoló nélkül – az idén június 24–30. között zajló fesztivál újdonsága, hogy a jól bevált programok mellett pezsgőkóstolót is kínál a finom nedűk iránt érdeklődőknek. Lássuk a teljes kínálatot:

június 28., péntek

19.00 Bormentor – borkóstoló fiataloknak
Helyszín: nagyváradi vár, I épület
Szervező: Vura Vinotéka

Frissítő fehérek
A koncertek előtti ráhangolódási időszakban hat könnyed, nyári bort kóstolhatnak a borkultúrát és a minőségi borokat megismerni vágyó fiatalok, baráti társaságok.
A borsor: Kárásztelek Friza 2018, Hilltop Cserszegi Fűszeres 2018, Thummerer Bokréta cuvée 2018, Balla Géza Magyarádi Mustos 2018, Gál Tibor Egri Csillag 2018, Tokaji Ker. Ház Sárgamuskotály late harvest 2017
Kérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen jelentkezzenek be a a Vura Vinotéka 0755119958-as telefonszámán. A részvétel díja 30 lej.

19.00 Pezsegjen a fesztivál! – Pezsgőkóstoló
Helyszín: nagyváradi vár, L épület
Szervező: Szent László Egyesület

Pezsgőt inni igazi sikk, a luxus netovábbja, nem véletlen, hogy világszerte egyre nagyobb az igény az italvilágnak erre a top termékére.
A kóstolón Pálfi Noémi borszakértő kalauzolásában a könnyed, gyümölcsös habzóboroktól a legjobb, környékbeli, tradicionális eljárással készült, hazai tételekig számos fajta kerül bemutatásra, kis falatkák kíséretében.
Kárásztelek Frizza fehér 2018, Kárásztelek Frizza Rosé 2018, Balla Géza Clarus Rosé Brut Pezsgő, Carassia Rosé Brut Pezsgő, Balla Géza Clarus Brut Pezsgő, Carassia Classic Brut Pezsgő, Carassia Blanc du Blancs Brut Pezsgő (ez a tétel a 2018-as Pezsgő Világbajnokság kategóriagyőztese lett!).
A helyek száma korlátozott, ezért az előzetes bejelentkezés ajánlott, ezt az info-házban tehetik meg a fesztivál helyszínén. A kóstoló ára 50 lej.

június 29., szombat

19.00 Kóstolj az Év Bortermelőjével!
Balla Géza borainak kóstolója a Szent László Napokon
Helyszín: nagyváradi vár, L épület
Szervező:Vura Vinotéka
A Ménesi bor néhai dr. Csávossy György szerint: „…szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”. Dr. Balla Géza az első határon túli magyar borász, aki elnyerte Az Év Bortermelője Magyarországon címet, a legrangosabb szakmai díjat.
A borsor: Frizzy 2018, Sauvignon Blanc 2018, Sziklabor Furmint 2016, Kadarka 2017, Feketeleányka 2017, Sziklabor Kadarka 2016, Sziklabor Feketeleányka–Cabernet Franc.
A helyek száma korlátozott, ezért kérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen jelentkezzenek be a 0755119958-as telefonszámon.
A részvételi díj 60 lej.

június 30., vasárnap

18.00 Pálinkakóstoló – Nagy Botond pálinkafőző-mesterrel
Hét pálinkát kóstolhatnak meg az érdeklődők:
• Szilvapálinka – Stanley-fajta szilvából készült aranyérmes párlat
• Irsai Olivér szőlőpálinka – aranyérmes párlat
• Sörpárlat
• Kései meggy – szintén aranyérmes, a vad gyümölcsök királynője
• Birsalmapálinka
• Kajszibarack-pálinka – Gönci magyar kajsziból készült
• Málnapálinka

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Szent László Napok információs pontján, a nagyváradi várban.
A kóstolás ára 30 lej.
Helyszín: nagyváradi vár, L épület
Szervező: Nagyváradi Borbarátnők Egyesülete, Szent László Egyesület

További részletek a Szent László Napokról a fesztivál honlapján (www.szentlaszlonapok.ro), Facebook- és Instagram- oldalán.