Immár sok éves hagyomány az, hogy a Szent László Napok egyik első rendezvénye egy biciklitúra.

Az előző években Biharkeresztesre szerveztek biciklitúrát, de most Nagyváradot, Szent László városát kerekezték körbe. Vasárnap reggel a Székesegyház előtt álló Szent László-szobornál gyülekeztek a bringások, kicsik és nagyok is. A szervezők éppen azért tették át Nagyváradra a biciklitúrát, hogy minél több gyerek, gyermekekkel érkező család vehessen részt a biciklizésen.

A Szent László-szobor előtt megjelent, több mint százötven biciklis között nagyon sok gyermek és fiatal volt, őket is köszöntötték a szervezők Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke és Habinyák István a NAC Labdarúgó Egyesület elnöke.

Mintegy két órás biciklizés után érkeztek meg a várba, Szent László egykori sírjához a kerekezők, ahol a megjelölt sír fölött álló emlékkőnél egy koszorút helyztek el a bringások. A néhány napja kitett emlékkőnél ez volt az első, szervezett tisztelgés.

A szervezők a biciklitúrával egyrészt a Szent László napokat kívánták népszerűsíteni, másrészt a környezettudatos életmódra, a bringázás örömeire, a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Sok résztvevő most járt először a sokak számára ismeretlen bicikliutakon. A szervezőknek céljuk volt az is, hogy megismertessék a Nagyváradiakat a városban lévő bicikliutakkal, illetve felhívják az illetékesek figyelmét arra, milyen fontos lenne ezeket a már meglévő bicikliutakat összekötni, hogy valóban egy nívós úthálózat épüljön meg az egyre több nagyváradi bringásnak.