Kihelyezett Szent László Napok, avagy egy előadás idejére Biharkeresztesre költözött 2019. június 22-én, a 7. Szent László Napok mínusz 1. napján Nagyvárad kulturális fesztiválja.

Miután a biharkeresztesiek és a város környékén élők már a kezdetektől visszatérő vendégei a nagyváradi Szent László Napoknak, úgy döntöttünk, hogy az idén június 24–30. között zajló fesztiválunk egy ajándékelőadással kedveskedünk nekik.

A Biharkeresztesi Közösségi Házat megtöltő érdeklődők az Esszencia című előadásban a Bekecs néptáncegyüttes közreműködésével Közép-Erdély táncaiból kaptak válogatást.

A biharkeresztesi előadásra a Magyar Polgári Egyesület által szervezett Polgári esték rendezvénysorozat részeként, a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával került sor.

A Bihar Közösségi Házban megjelenteket Nagy József Barna, az MPE elnöke köszöntötte kihangsúlyozva, hogy a Szent László Napok ide mottója, a „Várad összeköt” leginkább Biharkresztesen, a trianoni határ melletti nyer értelmet, hiszen nem csak Várad, de közös történelmünk, a közös bihari sors is összeköt bennünket. Rövid köszöntője végén, az MPE elnöke minden biharkeresztesi magyart meghívott a Szent László Napok soron következő rendezvényeire.

A Bekecs Néptáncegyüttes fergeteges, magával ragadó műsorát vastapssal köszönték meg az érdeklődők.