A NAC Labdarúgó Egyesület által megszervezett II. Aranycsapat Ifjúsági Labdarúgó Tornával, vagyis a NAC-kupával rajtolt el 2019. június 22-én, szombaton, a mínusz 1. napon a 7. Szent László Napok.

A az U10-es és U12-es korosztályokban magyarországi és partiumi csapatok részvételével megszervezett torna célja egyrészt az, hogy emlékezzen és emlékeztessen a magyar labdarúgás hőskorára, hogy példaképeket állítson a mai fiatal labdarúgók elé, másrészt a mai utánpótlás-nevelésben részt vevő gyermekeknek kíván lehetőséget adni arra, hogy egy színvonalas labdarúgókupán vegyenek részt. Ezért viseli a rendezvény NAC-Kupa nevet is, hiszen a legendás Nagyváradi AC szellemiségét is tovább kívánjuk vinni.

A NAC-kupára kilenc csapat, mintegy százharminc kis focista gyűlt össze a hegyközpályi sportpályán. A nyári hőség sem szegte kedvét a gyermekeknek, akik egész délelőtt és kora délután is rúgták a labdát. A szervezők vízzel, gyümölccsel és ebéddel is erősítették a gyermekeket, akik remek, de barátságos mérkőzéseket vívtak egymással.  

A díjátadón Habinyák István, a NAC Labdarúgó Egyesület elnöke köszöntötte a gyermekeket, majd Zatykó Gyula, a Szent László Napok főszervezője szólt az egybegyűltekhez, külön megköszönve a szülőknek, hogy ezt a remek sportot, a focit választották a gyermekeiknek, illetve, hogy a gyermekek választását mindenben támogatják, majd mindenkit meghívott a Szent László Napok rendezvényeire.

A kupák, érmek és emléklapok kiosztása után a résztvevők megegyeztek abban, hogy jövőre ugyanitt találkoznak.

A szervező NAC ezúton is köszöni a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Bethlen Gábor Alap támogatását!